Μήνυμα Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τους εορτασμούς: «Ας μην αφήσουμε φέτος τον ιό να γιορτάσει μαζί μας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκης
Ένα δυνατό μήνυμα για τους φετινούς εορτασμούς του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη και την πανδημία, εκπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης (ΙΣΘ). "Η καθημερινή απώλεια πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους", τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ο οποίος προτρέπει τους πολίτες στη βόρεια Ελλάδα να εμβολιαστούν και υπενθυμίζει τα μέτρα προστασία που πρέπει να τηρηθούν από όλους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως λέει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, επί μακρό χρονικό διάστημα παρουσιάζει μια συνεχώς επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζει πως υπάρχει συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ, «όπου οι συνάδελφοι γιατροί δίνουν καθημερινό αγώνα σε μια μάχη ζωής και θανάτου».

Δεν θα πρέπει να μετατρέψουμε πάλι τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, συνεχίζει υπογραμμίζοντας, ότι η απώλεια ανθρώπινων ζωών δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους:

«Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι – πολλές φορές νέοι- αφήνοντας τις οικογένειές τους να θρηνούν για τον θάνατό τους. Όμως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μην εξετάσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσηλευομένων ασθενών σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, αλλά και των συμπολιτών μας που πεθαίνουν νικημένοι από τον ιό και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είχαν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν».

Δείτε επίσης: Καλπάζουν τα κρούσματα – Βασιλακόπουλος: “Αναγκαστικά πάμε σε λογική ‘φυσικής επιλογής’ Θα επιβιώσουν οι καλύτερα προσαρμοσμένοι”

ΙΣΘ: «Ομοιότητες η φετινή με την περσινή χρονιά, όμως, φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς»

Ο κ. Νίτσας κάνει αναδρομή στην περσινή χρονιά και τους εορτασμούς του τριημέρου. Η εξέλιξη της πανδημίας, όπως λέει, είχε και τότε «καλπάζοντα ρυθμό με τα αποτελέσματα που όλοι βιώσαμε στην πόλη μας τους μήνες που ακολούθησαν. Η εικόνα φέτος έχει ομοιότητες, έχει όμως και μια σημαντική διαφορά που αφορά τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών», σημειώνει.

Σχολιάζοντας τις θλιβερές εικόνες που είδαμε σήμερα, όπου τα μέτρα δεν τηρούνται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια των εορτασμών, ο κ. Νίκος Νίτσας, αναφέρει:

ς»Η περσινή θλιβερή εξέλιξη πρέπει να αποτελέσει για όλους μας μάθημα ζωής, ώστε κατά τον φετινό εορτασμό να συμπεριφερθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε τηρώντας τα μέτρα που όλοι γνωρίζουμε να μην ευνοήσουμε την μετάδοση του ιού. Η χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός επιβάλλεται . Ας μην αφήσουμε τον ιό να γιορτάσει μαζί μας και ιδιαίτερα κατά τις επισκέψεις μας σε φίλους και συγγενείς, ας προστατεύουμε όλους εκείνους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αλλά και εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι», προσθέτει ο ίδιος.

Ο περιορισμός της πανδημίας είναι στο χέρι όλων μας και το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε είναι ο εμβολιασμός μας, τονίζει στο μήνυμά του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας τέλος και τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

«Έχει ξεκινήσει και αφορά ειδικά όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κίνδυνου οι οποίοι πρέπει σε συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό τους να εμβολιαστούν άμεσα», καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν