Μηνιγγίτιδα: «Συναγερμός» από 3ο κρούσμα στην Πάτρα – Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ 20χρονος

  • Iatropedia newsroom
μηνιγγίτιδα
Ο 20χρονος φοιτητής που νόσησε με μηνιγγίτιδα, εντοπίστηκε από τους γονείς του σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι του.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου της Πάτρας, ένας 20χρονος φοιτητής, ο οποίος διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος φοιτητής βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι που διέμενε, από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν ανησυχήσει, επειδή δεν απαντούσε σε τηλεφωνικές κλήσεις που του έκαναν.

Αμέσως μετά ο φοιτητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Είναι το τρίτο κρούσμα τους τελευταίους μήνες, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό. Στόχος πέρα από τη βελτίωση της υγείας του 20χρονου, είναι να διαπιστωθεί και ο τρόπος που νόσησε.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό ο Διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία με τις πρυτανικές Αρχές για να δουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν.

Δείτε επίσης: Μηνιγγίτιδα: Αύξηση στα κρούσματα θέτουν σε συναγερμό τις αρχές – Τι αναφέρει έκθεση του ΕΟΔΥ

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου του 2024 σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και τώρα είναι άρρωστος ο 20χρονος φοιτητής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr, ο Μάρκος Μαραγκός, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο φοιτητής μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» με υψηλό πυρετό και εξάνθημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, πρόκειται για περίπτωση, που μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο της φοιτήτριας του Τμήματος Μαθηματικών που είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα.

Με πληροφορίες από: Newsit, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία iStock