Μίνα Γκάγκα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ Ελευσίνας για το «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Η υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα» ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, ενόψει της έναρξης του ευρωπαϊκού θεσμού «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων σε όλη την περίοδο κατά την οποία η Ελευσίνα θα κατέχει τη τιμητική θέση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, με έμφαση στις ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν πολλούς θεατές.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύριος Οικονόμου, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, Δημήτρης Αντωνίου καθώς και στελέχη του Κ.Υ Ελευσίνας.

Ποιες δομές τίθενται σε επιφυλακή

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

1. Η διαρκής και αυξημένη ετοιμότητα του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας καθώς και του Κ.Υ Ελευσίνας

2. Η ενίσχυση των δύο προαναφερόμενων δομών υγείας με μετακινήσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού

3. Η αυξημένη ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, ανάλογα με το είδος των εκδηλώσεων και του πλήθους των προσερχόμενων σε αυτές θεατών, σε επίπεδο ασθενοφόρων και μοτοσυκλετών άμεσης επέμβασης

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα σταθεί αρωγός προς τον Δήμο Ελευσίνας, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα».