Μίνα Γκάγκα: Γιατί οι Τούρκοι ζήτησαν από την 26χρονη να πληρώσει τα νοσήλια – «Θα τα καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο»

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Εξηγήσεις για τα νοσήλια της 26χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Για τη νοσηλεία της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τις ελλείψεις φαρμάκων και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα παιδιατρικά χειρουργεία μίλησε στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Mίνα Γκάγκα.

Η υγεία της 26χρονης κοπέλας, που αναμένεται να χειρουργηθεί εντός της ημέρας, δεν εμπνέει ανησυχία, τόνισε η αν. υπουργός: «Θεωρήσαμε ότι πρέπει να τη φέρουμε στη χώρα της. Αρχικά σκεφτήκαμε την Αλεξανδρούπολη. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι οι γονείς της είναι στη Θεσσαλονίκη, οπότε ήρθε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου έχει διαγνωστεί με ένα κάταγμα και το τραύμα. Θα μπει χειρουργείο μέσα στη μέρα και θα αναταχθεί το τραύμα και το ξένο σώμα που έχει, το θραύσμα δηλαδή που είναι στο πόδι της. Της ευχόμαστε περαστικά. Δεν εμπνέει ανησυχία», δήλωσε για την 26χρονη που τραυματίστηκε στην Κωσταντινούπολη.

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι Τούρκοι ζήτησαν από το θύμα της τρομοκρατικής έκρηξης να πληρώσει τα έξοδα της νοσηλείας της ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται γιατί «είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουμε τη διμερή συμφωνία που έχουμε με όλες τις χώρες της ΕΕ». Και όπως αποκάλυψε, τα έξοδα θα τα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο.

«Στην ΕΕ μπαίνεις (σε νοσοκομεία) δωρεάν παντού, αλλά όχι με τις άλλες χώρες» επισήμανε η κ. Γκάγκα.