Μίνα Γκάγκα: «Φορέστε κράνος!» Η δραματική έκκληση της μετά το σοβαρό τραυματισμό νεαρού μηχανόβιου

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Μάχη για τη ζωή του δίνει σε δημόσιο νοσοκομείο νεαρός μηχανόβιος, ο οποίος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επειδή δεν φορούσε κράνος. Και μάλιστα αυτό συνέβη, όχι μία αλλά δύο φορές, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες για τη χρήση κράνους.

Το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη πρόσφατα ένας νέος άνθρωπος, τον οδήγησε για δεύτερη φορά σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου, ενώ εάν φορούσε προστατευτικό κράνος, «δε δεν θα χρειαζόταν καν να μπει στο νοσοκομείο», σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Κάνω λοιπόν έκκληση, να φοράμε κράνος. Είναι η πιο συχνή παραβίαση του ΚΟΚ και η πιο σημαντική για την ανθρώπινη ζωή. Ας φοράμε κρανος», αναφέρει η ίδια.

Δείτε τι γράφει στην ανάρτησή της στο facebook η Μίνα Γκάγκα

«Ένας νέος άνθρωπος νοσηλεύεται από προχθές στην εντατική με κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από ατύχημα με μηχανάκι. Είναι η δεύτερη φορά που νοσηλεύεται, και τις δύο φορές δεν φορούσε κράνος. Οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο μου λένε ότι αν φορούσε κράνος δεν θα χρειαζόταν καν να μπει στο νοσοκομείο.
Κάνω λοιπόν έκκληση, να φοράμε κράνος. Είναι η πιο συχνή παραβίαση του ΚΟΚ και η πιο σημαντική για την ανθρώπινη ζωή. Ας φοράμε κράνος».

Δείτε την ανάρτηση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν