Μήλον της Έριδος τα συνέδρια και οι γιατροί που «προτιμούσαν» οι φαρμακευτικές

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το πεδίο έχει ξεκαθαρίσει τα τελευταία χρόνια. Η κάθε φαρμακευτική εταιρία μπορεί να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένα συνέδρια, για συγκεκριμένο αριθμό γιατρών και ο κάθε γιατρός μπορεί να πάει σε συγκεκριμένο αριθμό συνεδρίων εντός κι εκτός της χώρας! Στο παρελθόν βέβαια ίσχυαν άλλα.

«Κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά» και η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στο ζήτημα. Από τη μία πλευρά είναι θετικό και ζητούμενο να διευκολύνονται οι γιατροί να πάνε στα ιατρικά συνέδρια (καθώς οι μισθοί ειδικά όσων εργάζονται στο ΕΣΥ δεν επιτρέπουν τέτοιες «πολυτέλειες»), κι από την άλλη υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ένα καθηγητικό και μη, κατεστημένο που πήγαινε παντού όχι μόνο δωρεάν αλλά και με 5άστερες παροχές…

Από το να ελέγξουμε αυτούς τους λίγους της δεύτερης κατηγορίας όμως, ως να δαιμονοποιήσουμε τα συνέδρια και την παρακολούθησή τους από όλη την ελληνική ιατρική κοινότητα, υπάρχει μεγάλη απόσταση που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αίτημα ιατρικών συλλόγων μεταξύ των οποίων πρωτοστάτησε ο ΙΣΑ, εκφράζει συνεχώς τις επιφυλλάξεις της…

Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση από τον ΙΣΑ:

Θέμα: Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δικαιώνει τη θέση του ΙΣΑ για τη μη ανάρτηση των ονομάτων των ιατρών που συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια

Με την 7/2017 απόφασή της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε την αίτηση θεραπείας του ΕΟΦ κατά της 5/2016 απόφασής της που εκδόθηκε μετά από αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Για δεύτερη φορά η Αρχή εμμένοντας στην απόφασή της δικαιώνει τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τις θέσεις του επί του θέματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να μάχεται για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας, του κύρους και της αξίας των ιατρών μελών του, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες για όλους συγκυρίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν