Μιχαηλίδου: Σε έλεγχο για covid-19 θα υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι των Γηροκομείων

  • Γιάννα Σουλάκη
Μιχαηλίδου
Με 25.000 rapid test σε μηνιαία βάση θα προμηθεύει τα γηροκομεία όλης της χώρας το Υπουργείο Υγείας. Την ανακοίνωση έκανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε ελέγχους με rapid tests -τα οποία θα αποστέλλει σε εβδομαδιαία βάση σε όλα τα γηροκομεία της χώρας το Υπουργείο Υγείας- θα υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στόχος είναι σε κάθε δομή θα στέλνεται εβδομαδιαίως αριθμός τεστ αντίστοιχος με τον αριθμό εργαζομένων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνονται περίπου 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα στις δομές αυτές.

Οι ηλικιωμένοι μολύνονται με κορονοϊό από τους εργαζόμενους

Είναι γνωστό ότι οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού στα Γηροκομεία έχουν προκληθεί όταν κάποιος εργαζόμενος θετικός στον ιό, μόλυνε τους ηλικιωμένους. Ο έλεγχος τους εργαζόμενους διασφαλίζει τους φιλοξενούμενους.

«Με τον εβδομαδιαίο έλεγχο των εργαζομένων διασφαλίζουμε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και την ίδια στιγμή έχουμε έγκαιρη, ακριβή και αξιόπιστη εικόνα της κατάστασης σε κάθε δομή. Το Υπουργείο, οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Φορέων είμαστε σε επαγρύπνηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των ηλικιωμένων».

Η υφυπουργός τονίζει ότι συνεχίζουμε να παίρνουμε τα πιο δραστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την προστασία των ηλικιωμένων. «Έχουμε ήδη τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κάνουμε διαρκείς ελέγχους τόσο για την τήρηση των μέτρων όσο και για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού», επισημαίνει.