Μιχαηλίδου: Επικοινωνία με πρέσβεις χωρών που είχαν αυξημένα κρούσματα σε γηροκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Μιχαηλίδου
Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων -όπως στη χώρα μας έτσι και στην υπόλοιπη Ευρώπη- αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Και μάλιστα με πολλά περιστατικά να έχουν θανατηφόρα κατάληξη, καθώς οι ηλικιωμένοι αποτελούν ομάδα "στόχο" για να τον κορονοϊό.

Με σκοπό την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών στον τομέα της διαχείρισης του προβλήματος του κορονοϊού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε σήμερα σειρά τηλεδιασκέψεων με πρέσβεις της Ελλάδας σε χώρες της Ευρώπης,  των οποίων οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επλήγησαν περισσότερο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η κα. Μιχαηλίδου συνομίλησε με τους πρέσβεις της Ελλάδας στη Σουηδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και την πρέσβειρα στη Γαλλία. Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να ενημερωθεί η Υφυπουργός Εργασίας για τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες αυτές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες ακραίου κινδύνου για τους ηλικιωμένους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων που παρουσιάσθηκε στις δομές ηλικιωμένων τους προηγούμενους μήνες.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί εγρήγορση: «Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε αλλά αυστηροποιήσαμε τα μέτρα, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους και φροντίζουμε σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την τήρηση όλων των μέτρων. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε τις προηγούμενες ημέρες για την προστασία των ηλικιωμένων, είναι αυστηρότερα σε σύγκριση με τις πιο επιβαρυμένες χώρες της Ευρώπης και εφαρμόζονται ήδη».