Μια επιτροπή για την ψυχική Υγεία εν μέσω προεκλογικών εξαγγελιών

  • Iatropedia
Η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδείχτηκε σε πολλά σημεία πιο δραστήρια και αποστελεσματική από την προηγούμενη. Μέσα σε 15 ημέρες έκανε συναντήσεις, έβγαλε Υπουργικές Αποφάσεις, εγκυκλίους και γενικά δρομολόγησε μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέσα στους προηγούμενες μήνες. Τώρα, αδιαφορώντας για το προσωρινό του χαρακτήρα της, επισπεύδει και τις συζητήσεις για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση των δημόσιων δομών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία του.

Η επιτροπή αυτή συγκροτήθηκε με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, Θάνου Δημόπουλου, και θα προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Υγείας, Σπύρος Κοκκινάκης.

Μέλη της επίσης θα είναι ο Αθανάσιος Δουζένης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατροδικαστικής, ο Θωμάς Υφαντής, καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Βλάσιος Τομαράς, πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, και η Ιωάννα Διαμαντοπούλου, αναπληρώτρια διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής.

Συμμετέχουν, επίσης, η Αγγελική Πολυχρονοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Νοσοκομειακής Περίθαλψης και Κοινοτικής Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας, ο Δημήτρης Παπαϊωαννίδης, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής («Δαφνί»), και ο Ηλίας Σαμαράς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.