«Μετρήσεις ζωής» με δωρεάν εξετάσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Novartis υλοποιεί τους τελευταίους δύο μήνες το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν ελέγχων στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής», εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους:
•    Σπιρομέτρηση
•    Οφθαλμολογικός έλεγχος
•    Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
•    Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης

Το πρόγραμμα έχει ήδη επισκεφθεί διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους πολίτες. Ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη Λαμία και ακολούθησαν η Κοζάνη, το Ηράκλειο Κρήτης, η Καστοριά, ο Πύργος Ηλείας και οι Σέρρες.

Επόμενοι σταθμοί είναι η Αθήνα και το Αιγάλεω όπου και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα:
2-4 Δεκεμβρίου, Αθήνα – 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηνών, Σόλωνος 78
8-9 Δεκεμβρίου, Αιγάλεω – Δημοτικό Πνευματικό Αιγάλεω Κέντρο Γιάννης Ρίτσος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν