Μέτρα για την αναχαίτιση του Aids στις πιάτσες του έρωτα

  • Iatropedia
Κάρτες υγείας θα αποκτήσουν οι περίπου 20.000 εκδιδόμενες γυναίκες της Αττικής. Σε μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί η αυξητική πορεία του ιού HIV/AIDS και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που θερίζει στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα το υπουργείο υγείας προχωρά στον εφοδιασμό τους με κάρτα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί στο υπουργείο υγείας ομάδα εργασίας η οποία σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου.

Σε πρώτη φάση θα γίνει ενημέρωση των εκδιδόμενων ατόμων για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους και δεύτερον, το δικαίωμά τους να επιλέγουν ελεύθερα τον γιατρό, νοσοκομειακό ή ιδιώτη, για την υποβολή τους σε ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, την απόκτηση του πιστοποιητικού υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται συστηματικά οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με τις δράσεις και τα Προγράμματα Δρόμου που υλοποιούν το τελευταίο έτος.

Θερίζει το AIDS

Κονδυλώματα (HPV), σύφιλη, γονόρροια, ηπατίτιδες και φυματίωση βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση. Ωστόσο, το υπ’ αριθμόν ένα επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο νόσημα είναι το AIDS. Η λοίμωξη που προκαλεί ο ιός HIV/AIDS έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και οι παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες θεωρούνται η πλέον ανεξάντλητη δεξαμενή της νόσου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η αύξηση των νέων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό HIV/AIDS αγγίζει το 580%, ενώ οι νέες μολύνσεις αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες, 25-35 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς χρέωση τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τι αλλάζει στη νοσηλεία των ασθενών από Σεπτέμβριο

Στα σκαριά το νομοσχέδιο Άδωνι για ιατρικό τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν