Μετεξεταστέα… τα δημόσια νοσοκομεία στην εξυπηρέτηση των ασθενών! Πως βαθμολογούν οι ίδιοι οι ασθενείς το ΕΣΥ

  • Iatropedia
Στην ίδια …τάξη μένουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των ασθενών. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν τα περισσότερα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα παραπαίουν από τα χρέη και την κακοδιαχείριση. Την κατάσταση σώζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι που βελτιώνουν με τις προσπάθειές τους κάπως την εικόνα του ΕΣΥ. Τι έδειξε έρευνα του υπουργείου Υγείας;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας σχεδόν οι μισοί ασθενείς που επισκέφθηκαν τους τελευταίους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αρνητική άποψη.

Τη χειρότερη εικόνα έχουν οι ασθενείς της 6ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) με ποσοστό 53% και ακολουθούν όσοι επισκέφθηκαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της 4ης ΥΠΕ με ποσοστό 49%.

Κακή εικόνα έχουν φυσικά και οι άρρωστοι που εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Αθήνας (1η ΥΠΕ) με ποσοστό 47,5%. Αντίστοιχα και όσοι πήγαν σε αυτά της 2ης ΥΠΕ με 43%. Κάπως πιο θετικά βλέπουν τα δημόσια νοσοκομεία όσοι πήγαν στην 3η ΥΠΕ καθώς μόλις το 26,5% έχει αρνητική εικόνα.

Την …αξιοπρέπεια του ΕΣΥ σώζουν γιατροί και εργαζόμενοι καθώς 8 στους 10 ασθενείς δηλώνουν ότι έχουν θετική επικοινωνία με το προσωπικό τόσο με το ιατρικό όσο και με το νοσηλευτικό.