Μεταλλαγμένοι ιοί: 94 νέα κρούσματα – Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιφερειακές ενότητες της χώρας (πίνακας)

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Ακόμη 94 δείγματα με τον μεταλλαγμένο ιό της Μεγάλης Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες κυκλοφορούν μεταλλαγμένοι ιοί.

Το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 εντόπισε την περίοδο μεταξύ 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και 3 Φεβρουαρίου 2021, 93 δείγματα που φέρουν το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος και 1 με τον ιό της Νότιας Αφρικής.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου, Μυκόνου, Αχαΐας, Λακωνίας, Καρδίτσας και Λάρισας.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας 495 θετικά στελέχη της μετάλλαξης της Μεγάλης Βρετανίας και 9 της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής. 

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν εντοπιστεί μεταλλαγμένα στελέχη

Τα 9 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής είναι όλα εγχώρια κρούσματα, εκ των οποίων 7 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Δείτε αναλυτικό πίνακα με όλα τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα: