Μετακομίζει όπως είναι επιπλωμένος ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα μεταφερθούν δομές μηχανήματα υλικά

  • Iatropedia
Με το νομοσχέδιο Άδωνι δεν αλλάζουν μόνο οι εργαζόμενοι θέσεις εργασίας. Δομές, εξοπλισμός αλλά και ότι άλλο ανήκει στον ΕΟΠΥΥ μετακομίζει στο ΠΕΔΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άλλον …ιδιοκτήτη θα έχουν πλέον τα μηχανήματα αλλά και όλα τα υλικά που κάποτε ανήκαν στο ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ. Το νομοσχέδιο Άδωνι Γεωργιάδη μεταφέρει προσωπικό και εγκαταστάσεις στις υγειονομικές περιφέρειες όπου και θα ανήκουν οι δομές του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή και θα συζητηθεί στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, όλος ο εξολπισμός του ΙΚΑ αλλά και τα κτίρια μεταφέρονται στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ).

Μάλιστα για το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό θα γίνει λεπτομερείς καταγραφή και μετά θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη πριν μεταφερθούν. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από τις οικείες περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες και θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την διαφύλαξη της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι να παραδοθούν οριστικά στις Υγειονομικές περιφέρειες.

Μπαινει και επισημα λουκετο σε πολυιατρεία!

Στο νομοσχέδιο Άδωνι γίνεται απολύτως σαφές ότι πολλά πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ θα κλείσουν ενώ όσα είναι σε νοικιασμένα κτίρια θα πάρουν πιθανόν τον ίδιο δρόμο αν το ενοίκιο δε μειωθεί. Ειδικότερα στο νομοσχέδιο σημειώνεται ότι «Εντός τριών μηνών από την ισχύ του νόμου ο διοικητής της οικίας ΔΥΠΕ μετά από έγγραφη δήλωσή επαναδιαπραγματεύεται το καταβαλλόμενο μηνιαίο μίσθωμα.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών παρέχεται η δυνατότητα στις ΔΥΠΕ της μονομερούς καταγγελίας. Σε περίπτωση συγχώνευσης την κατάργηση γενικών μονάδων που μεταφέρονται στις ΔΥΠΕ, η μίσθωση καταγγέλλεται αυτοδικία και αζημίως για το δημόσιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα λειτουργεί το ΠΕΔΥ του Άδωνι! Όλες οι αλλαγές για ασθενείς-εργαζόμενους

Τα φάρμακα που προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση! Τα μέτωπα, οι πιέσεις και η τρόικα

Στο πόδι για τη γρίπη! Σε έξαρση ο ιός. Πώς να προφυλαχτείτε

Στη βουλή το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Οι αντιδράσεις και οι υποσχέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν