Μετακινούν νεφρολόγο σε νοσοκομείο χωρίς Μονάδα Νεφρού…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H 3η Υγειονομικής Περιφέρειας μετακίνησε νεφρολόγο του Νοσοκομείου Φλώρινας σε νοσηλευτικό ίδρυμα που δεν έχει νεφρολογικό τμήμα! Αυτό καταγγέλλει στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή μεταφέροντας την απορία της γιατρού που είναι υπεύθυνη της νεφρολογικής μονάδας του νοσοκομείου Φλώρινας, και μετατίθεται στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης χωρίς να το επιθυμεί.

Η γιατρός έχει εκφράσει επίσημα την αντίθεσή της στην μετακίνηση αυτή αλλά και απορία της καθώς στο «Γ. Γεννηματάς» δεν υπάρχει δομή να την υποδεχτεί. Από το Κίνημα εξάλλου καταγγέλλουν ότι πρόκειται για τη μοναδική μόνιμη γιατρό της μονάδας στη Φλώρινα, η οποία θα μείνει με μία νέα, επικουρική νεφρολόγο, η οποία ανέλαβε πρόσφατα και με έναν ιδιώτη συμβεβλημένο με “μπλοκάκι” μόνο για εφημερίες.

Σε αναστάτωση όλος ο παθολογικός τομέας

Η μετακίνηση της νεφρολόγου έχει αναστατώσει τους γιατρούς του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου Φλώρινας αλλά και των νεφροπαθών, οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της πόλης.

Πρόκειται λένε για πολιτική σκοπιμότητα και προσθέτουν ότι πριν από χρόνια, η συγκεκριμένη νεφρολόγος είχε αντιδράσει σε αυθαιρεσίες άλλου γιατρού, άλλου τμήματος του νοσοκομείου, ο οποίος είναι μέλος του τοπικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Υγείας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα από το Κίνημα:

«Τα θέματα αυτά ουδεμία απολύτως σχέση είχαν με το νεφρολογικό τμήμα και την λειτουργία του. Κάποιος ή κάποιοι, με καθυστέρηση ετών, βρήκαν τώρα την ευκαιρία να πείσουν ‘πρόθυμους’ στη διοίκηση του νοσοκομείου, στην διοίκηση της ΥΠΕ και πιθανά στην ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να εκδικηθούν τη γιατρό, αδιαφορώντας για την περίθαλψη των νεφροπαθών του νομού. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να πάρει άμεσα δημόσια θέση για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και για τα καταγγελλόμενα από την ίδια την γιατρό, και από τους νεφροπαθείς. Το θέμα είναι σοβαρότατο».