Μετά τον Ιούλιο ραντεβού σε γαστρεντερολόγο σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής – Τι απαντά η Ματίνα Παγώνη

  • Iatropedia newsroom
νοσοκομεία
Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στην Ελλάδα, ακόμα και στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Όπως έχουν προειδοποιήσει οι σύλλογοι και οι αρμόδιοι φορείς υγείας, οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία οδηγούν στην υπολειτουργία των δημόσιων δομών και στην ταλαιπωρία πολλών ασθενών.

Μια νέα καταγγελία πολίτη, αναφέρει ότι δεν βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού με γαστρεντερολόγο, σε κανένα από τα νοσοκομεία της Αττικής, μέχρι τον Ιούλιο!

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κ.Ματίνα Παγώνα, μίλησε για το ζήτημα της έλλειψης των γιατρών στα νοσοκομεία, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, όπου έγινε και η καταγγελία του πολίτη.

Η κ.Παγώνη επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και στις κλινικές των νοσοκομείων. «Η λύση είναι κάθε τμήμα που έχει ελλείψεις, να προχωρήσει σε προσλήψεις», είπε και πρόσθεσε ότι κάθε γαστρεντερολογικό τμήμα έχει συγκεκριμένο αριθμό ασθενών που εξυπηρετεί, ο οποίος δεν επαρκεί.

Το πρόβλημα εντείνεται και εξαιτίας της έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι πάγιο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών είναι οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να γίνουν γρήγορα οι κρίσεις, να υπάρχει χρηματοδότηση και εκπαίδευση των νέων γιατρών.


Φωτογραφία iStock