Μετά το Πάσχα οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Έτοιμες είναι ήδη οι λίστες με τα ονόματα των νέων διοικητών στα νοσοκομεία τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανάμεσα από 1500 βιογραφικά που έφθασαν από ενδιαφερόμενους στο υπουργείο Υγείας, η επιτροπή έχει κληθεί να διαλέξει συνολικά 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές για τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η λίστα των ονομάτων πρόκειται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Όπως αναφέρουν πηγές, η επιτροπή έχει ήδη καταλήξει στα ονόματα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και μένουν μόνο κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και εγκρίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν βγει η λίστα στον «αέρα». Άλλωστε οι αλλαγές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στα πρόσωπα στο υπουργείο Υγείας είναι πολλές και αναμένονται κι άλλες. Ενδεικτική η περίπτωση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας που ξηλώθηκε εν μία νυκτί.

Πάντως οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές μπορεί να προσληφθούν στο ΕΣΥ δε σημαίνει όμως ότι θα είναι και ήσυχοι με τις νέες τους θέσεις καθώς αναμένεται να ελέγχονται για την αποδοτικότητά τους κάθε 6 μήνες. Σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν παράγουν το έργο, τότε μπορεί και να αποχωρούν. Μάλιστα και τα νέα στελέχη θα υπογράψουν μνημόνια με το υπουργείο Υγείας που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών οι οποίοι φυσικά είναι κουρεμένοι κατά πολύ.

Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αντίστοιχα κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.

Όσο για τους υποδιοικητές αυτοί δε θα εισπράττουν πάνω από 1600 με 1700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κάνουν Έλληνες γιατροί στο Ντουμπάι;

Πόσο κοστίζει μια εξέταση σε γιατρό στο ΕΣΥ εν μέσω μνημονίου;

Θα αλλάξει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου; Θα αντικατασταθεί ο Θ.Αμπατζόγλου;

Είναι επικίνδυνα τα Πασχαλινά αυγά; Συμβουλές προς γονείς και νονούς

Κροτίδες, βεγγαλικά και καυτές σούβλες: Τα εγκαύματα του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν