Μετά το …λάθος: Επιτέλους δωρεάν φάρμακα για τους νεφροπαθείς!

  • Iatropedia
Μετά την απίστευτη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε επιβάλει τη συμμετοχή των νεφροπαθών στην αγορά των φαρμάκων και τις αμέτρητες αντιδράσεις, αλλάζει η σχετική υπουργική απόφαση από τον ΕΟΠΥΥ.

Δωρεάν θα χορηγούνται όπως φυσιολογικά θα αναμενόταν όλα τα φάρμακα στους νεφροπαθείς μετά από σχετική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ.

Φαίνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και η προηγούμενη κυβέρνηση ρύθμιζε τα σχετικά θέματα, ξέχασε…να συμπεριλάβει αυτούς τους βαριά πάσχοντες ασθενείς στην λίστα με τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή.

Ο ΕΟΠΥΥ σε απόφασή του αναφέρει σχετικά αλλάζοντας την προηγούμενη υπουργική απόφαση: «Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για όλα τα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι ασθενείς τελικού σταδίου χρόνιας νεφρικής νόσου σε εξωνεφρική κάθαρση καθώς και οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί».

Έτσι οι ασθενείς τελικού σταδίου χρόνιας νεφρικής νόσου σε εξωνεφρική κάθαρση συμπεριλαμβάνονται πλέον στην κατηγορία ασθενών που απαλλάσσονται από τη συμμετοχή για όλα τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν