Μετά από 7 χρόνια κρίσης, ακόμα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι- φαντάσματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΚΑΒ
Διασώστης του ΕΚΑΒ Πέλλας κατηγορείται ότι επί 5 χρόνια δεν εμφανιζόταν στην εργασία του και παρόλα αυτά εισέπραττε κανονικά το μισθό του. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έπαιρνε τακτικά και παραπάνω χρήματα για υπερωριακή εργασία!

Ο Εισαγγελέας ζήτησε ήδη την παραπομπή του υπαλλήλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την πρότασή του, ο κατηγορούμενος που διώκεται για απάτη, εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε». Ζητεί δε ο Εισαγγελέας να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια στην απάτη τρεις προϊστάμενοί του οι οποίοι έπρεπε -το επίμαχο χρονικό διάστημα- να καταρτούν και να ελέγχουν την ορθή εκτέλεση του προγράμματος εργασίας.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο διασώστης «έπαυσε αδικαιολόγητα να προσέρχεται στην υπηρεσία, η απουσία του δε αυτή δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία και δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας, αλλά υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».

Όταν μάλιστα υπήρχε ανάγκη, την υπηρεσία του την εκτελούσαν άλλοι συνάδελφοί του, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αριδαία Πέλλας, όπως επίσης ως υπεύθυνος λειτουργίας δύο επιχειρήσεων με λέβητες και εμπόριο βιομάζας.

Ο ίδιος απολογούμενος απέδωσε την απουσία του σε λόγους υγείας και είπε ότι όλα έγιναν επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Οι δε άλλοι κατηγορούμενοι δήλωσαν άγνοια για την απουσία του από την εργασία…