Μέσα με τέλη Αυγούστου θα πληρωθούν πάλι εφημερίες οι γιατροί

  • Iatropedia
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία όλων των λειτουργών της Υγείας στην χώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης όχι μόνο είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται στο μισό, αλλά εδώ και πολλούς μήνες λαμβάνουν τις δεδουλευμένες εφημερίες με καθυστέρηση μηνών... Έτσι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αφού είδαν λίγο...φως στο τούνελ στα τέλη Μαΐου, τώρα πάλι αναμένεται να πληρωθούν εφημερίες στο τέλος του επόμενου μήνα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Προβλήματα ταμειακά, νομικά, ρευστότητας, ανικανότητας κάποιων διοικήσεων νοσοκομείων, τυπολαγνείας κάποιων Επιτρόπωνκαι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος έχουν ταλαιπωρήσει τους υποαμειβόμενους πλην όμως εργαζόμενους σκληρά νοσοκομειακούς γιατρούς.

Κι ενώ νιώθουν την ανθρωπιστική κρίση στο…πετσί τους ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με εξαθλιωμένους πολίτες που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν ακόμα και προπηλακίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές, κι ενώ βλέπουν εδώ και 5 χρόνια τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να αδειάζουν από προσωπικό και …υλικά πρώτης γραμμής, εκείνοι συνεχίζουν το έργο τους, ως οφείλουν μεν, περιμένοντας δε από την Πολιτεία να κάνει τουλάχιστον το καλύτερο που μπορεί…

Σε ενημέρωση που έκανε λοιπόν χθες στους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Λάμπρος Βαμβακάς, εξηγούν ότι αφενός οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να προωθήσουν εγκαίρως τα εντάλματα στους για τις εφημερίες δεύτερου 3μηνου του έτους στους Επιτρόπους, αφετέρου οι γιατροί να περιμένουν χρήμάτα στους λογαριασμούς τους είτε στις 13 είτε στις 27 Αυγούστου!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ στο ygeianet:

Σχετικά με την καταβολή εφημεριών του 2ου τριμήνου 2015

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερωθήκαμε πως στις 27 Ιουλίου θα εκταμιευτούν το κονδύλια για τις εφημερίες Απριλίου- Μαϊου- Ιουνίου και τα οποία, λόγω valeur, θα είναι αξιοιποιήσιμα στις 31 Ιουλίου, προκειμένου να αναρτηθούν οι εφημερίες στην ΕΑΠ.

Πρέπει συνεπώς οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων να προωθήσουν άμεσα τα σχετικά εντάλματα στους Επιτρόπους, ώστε να είναι δυνατή η ανάρτηση στην ΕΑΠ και να καταστεί εφικτή η καταβολή των εφημεριών στις 13 Αυγούστου ή το αργότερο στις

27 του ίδιου μήνα.

Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει για τις υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού. Καλούμε τις Ενώσεις Γιατρών να συνεργαστούν στενά με τα λογιστήρια των Νοσοκομείων και σε περίπτωση οιασδήποτε εμπλοκής να ενημερώσουν την ΟΕΝΓΕ.

Συναδελφικά

Για την ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ