Μέρα σταθμός για ΕΟΠΥΥ! Στη Βουλή οι γιατροί- Στα χέρια Άδωνι το πόρισμα! Τι θα προτείνει ο Άδωνις

  • Iatropedia
Τελευταία ελπίδα έστω και πολύ μικρή μένει για να τα βρουν Άδωνις και γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής σήμερα Τετάρτη παρουσία εκπροσώπων και των δύο πλευρών και με το συντονισμό του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού. Ωστόσο οι ελπίδες λίγες λόγο και της πρότασης Άδωνι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς αλλαγές στη σχέση των δύο πλευρών αναμένεται να κυλήσει η συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων στη Βουλή.

Μια συνεδρίαση όπουΆδωνις Γεωργιάδης και γιατροί θα βρεθούν αντιμέτωποι παρουσία βουλευτών και του προέδρου της Επιτροπής Δ.Κρεμαστινού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ.Γεωργιάδης δε θα δεχθεί την αντιπρόταση των γιατρών να μεταφερθούν στο ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και με το βαθμολόγιο που διαθέτουν σήμερα δηλαδή με τη θέση που κατέχουν σύμφωνα με τα χρόνια εργασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr θα προτείνει να μεταφερθούν με το βαθμό των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή με το βαθμό του επιμελητή. Πρόταση που δεν αναμέναται να γίνει αποδεκτή από τους απεργούς.

Στο μεταξύ στα χέρια Άδωνι φθάνει και το πολυσυζητημένο πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης που θα προβλέπει όλες τις αλλαγές για το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ ενώ όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν αλλάζει τα αρχικά της σχέδια για απολύσεις περίπου 2300 γιατρών (2246 κατά task Force) και μετακίνηση του υπόλοιπου προσωπικού στις υγειονομικές περιφέρειες δηλαδή στις μονάδες του ΕΣΥ, παρά τις όποιες συστάσεις του πορίσματος.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης καιρό τώρα σημειώνει ανεπίσημα ότι είναι η τελευταία μέρα διορίας που δίνει στους γιατρούς για διάλογο πριν ξεκινήσει τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Η ταχύτητα με την οποία σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση διαφαίνεται και από την πρόσφατη τοποθέτηση του κ.Γεωργιάδη ο οποίος τόνισε ότι «δεν έχουμε ούτε ένα 24ωρο να χάσουμε».

Γι αυτό και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ειδικά στις μετακινήσεις και διαθεσιμότητες των γιατρών και των εργαζομένων θα είναι εξπρές.

Από την άλλη οι γιατροί δε φαίνεται να κάνουν πίσω καθώς συνεχίζουν την απεργία τους έως και τις 19 Δεκεμβρίου τουλάχιστον..

Μάλιστα παίζοντας στο επικοινωνιακό παιχνίδι που ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε με την πρόσκλησή του να μεταφερθούν στο ΕΣΥ «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» δηλώνουν ότι θα σταματήσουν την απεργία εάν η κυβέρνηση τους μεταφέρει μεν στο ΕΣΥ αλλά με το βαθμολόγιο το σημερινό γεγονός που σημαίνει πως οι περισσότεροι θα διαθέτουν βαθμό διευθυντή άρα και τις αποδοχές του. Επίσης θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις μόνο εάν μεταφερθούν χωρίς διαθεσιμότητα αλλά και εντός των ορίων της περιφέρειας που εργάζονται σήμερα.

Βέβαια και οι δύο πλευρές γνωρίζουν καλά πως κάτι τέτοιοι δεν μπορεί να συμβεί. Και επειδή η τρόικα περιμένει… εναγωνίως απολύσεις και διαθεσιμότητες αλλά και επειδή δεν υπάρχουν σήμερα τα χρήματα για προσλήψεις διευθυντών στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο στο iatropedia: Ιδιώτες γιατροί στα ΚΕΠΑ με 4,8 εκατ.! Ξεκινά η λειτουργία των επιτροπών αναπηρίας!

Το ΕΣΥ στο …πόδι την Τετάρτη! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία

''Λουκέτο'' στα ψυχιατρεία: Στο δρόμο οι ασθενείς!

Μόνο στο iatropedia: Τι είπε ο Άδωνις μετά την συνέχιση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ!