Μεγάλη νίκη της κ. Άννας Μαστοράκου στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αυτοδυναμία της παράταξης της νυν προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννας Μαστοράκου ανέδειξαν οι κάλπες που στήθηκαν χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου.

Μάλιστα, η παράταξή της κ. Μαστοράκου πήρε τις 7 από τις 13 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου. Και αυτή είναι μια καλή αρχή για την παράταξη που τις επόμενες ημέρες θα δώσει μάχη επικράτησης και σε άλλους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, όπως είναι ο ΙΣΑ και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 1077, έγκυρα 1044, άκυρα 26, λευκά 7.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΙΑΣΥ)  572 (Άννα Μαστοράκου) 7 έδρες .

«ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΕΜΙΣ) 120 (Αδαμαντία Γιαμαρέλου) 2 έδρες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (ΔΗΠΙ) 106 (Απόστολος Σωτηρούδης) 1 έδρα.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ» (ΕΣΙ) 101 (Πλούταρχο Τζαβάρα) 1 έδρα.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ» (ΔΗΠΑΚ) 91 (Θεόδωρος Τουλγαρίδης) 1 έδρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΑΚΙ) 54 (Κατερίνα Γατοπούλου) 1 έδρα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η κ. Μαστοράκου δήλωσε στο iatropedia:

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτή. Η συνεργασία, η ενότητα και το γεγονός ότι το προηγούμενο Δ.Σ ήταν κοντά στον γιατρό, αποτιμήθηκαν θετικά. Αυτή είναι μια νίκη της ιατρικής κοινότητας και εγώ πραγματικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του συναδέλφους μου».

Ποια είναι

Η κ. Άννα Μστοράκου γεννηθεί στη Βραζιλία από Έλληνες γονείς. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 16 ετών χωρίς να γνωρίζει καλά ελληνικά αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δώσει στην Ιατρική Πατρών και να επιτύχει. Είναι Πυρηνική Ιατρός, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και πρόεδρος στην Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Ο σύζυγός της είναι αναπληρωτής καθηγητής  Ωτορινολαρυγγολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και έχουν μαζί τρία παιδιά. Ο μεγάλος της γιος είναι φοιτητής Ιατρικής, ο δεύτερος γιος της επίσης φοιτητής και η κόρη της είναι στην μαθήτρια Λυκείου.