Μεγάλη απώλεια για τον ιατρικό κόσμο: Πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος

  • Γιάννα Σουλάκη
Τον θάνατο του πρώην και επί σειρά ετών προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ο Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος ήταν ωτορινολαρυγγολόγος, υπήρξε επί χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, o Μιχάλης Βλασταράκος εισήχθη ξαφνικά την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανευρίσματος. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών, όμως, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (10/02/2020).

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος:

Η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε, επίσης, συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με θλίψη ενημερώθηκε για το θάνατο του πρώην προέδρου του ΠΙΣ και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του», αναφέρει ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά.

Τα συλλυπητήρια του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ)

«Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του Ι.Σ.Α., εκλέκτορα στον Π.Ι.Σ.,πρώην Προέδρου του Π.Ι.Σ. και επί σειρά ετών Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου.

Ο Πρόεδρος κ. Πατούλης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του», αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Βλασταράκος

Γεννήθηκε στην Aρεόπολη Λακωνίας, το 1948. ‘Εδειξε ζήλο για τη μάθηση από πολύ νεαρή ηλικία και αργότερα αρίστευσε. Οι κλήσεις του τα ταλέντα του και η κοινωνική του ευαισθησία τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά. Ασχολήθηκε συστηματικά με την κοινωνική ζωή του τόπου με την συμμετοχή του σε διάφορους φορείς και οργανώσεις. Η προσφορά του και η δράση του στο έργο του, όμως, επεκτάθηκε και σε άλλους ορίζοντες. Και ως γιατρός ήταν πάντοτε κοντά στον άνθρωπο.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αρεόπολη, αποφοίτησε από Λύκειο Αθηνών το 1966. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972. Υπηρέτησε την θητεία του στο Υγειονομικό Σώμα (1973 – 1975). Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας 1976. Ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και στο Ιπποκράτειο ως ωτορινολαρυγγολόγος (1977 – 1980). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην Αγγλία στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του ENT Hospital of London (1981). Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο δρόμο ταχύτητος 100 μέτρων. Χρημάτισε επίσης βοηθός στην Έδρα της Ανατομίας ως αριστούχος φοιτητής.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, ανέλαβε υπεύθυνος του ακοολογικού και νευροωτολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” (1981 – 1987). Μη αποδεχόμενος τον διορισμό του στο ΕΣΥ, άσκησε τα ιατρικά του καθήκοντα στον ιδιωτικό χώρο από το 1987.

Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έως το 2019.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος αναμφισβήτητα υπήρξε ένας διακεκριμένος επιστήμονας στο χώρο του, αρθρογραφούσε για θέματα επιστημονικά ιατρικά και κοινωνικοπολιτικά. Υπήρξε, επίσης, μέλος πολλών επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν