Μεγάλα τα προβλήματα πρόσβασης για τους ασθενείς με καρκίνο…

  • Iatropedia
Ασθενείς με καρκίνο περιμένουν μέχρι και 3 μήνες για να ξεκινήσουν ακτινοθεραπεία την ώρα που έχουν αναγκαστεί να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την συμπληρωματική φαρμακευτική τους αγωγή στην οποία έχει αυξηθεί η συμμετοχή.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας «προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των καρκινοπαθών στην θεραπεία, η εύρυθμη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των Δημόσιων νοσοκομείων και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας» ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από το ΔΣ του ΙΣΑ, στο «Αττικόν» έχουν διακοπεί εδώ και δύο μήνες τα απογευματινά ραντεβού του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Την ίδια ώρα, στο ογκολογικό νοσοκομείο «οι Άγιοι Ανάργυροι», οι κλινικές υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού καθώς και της έλλειψη υλικού ενώ πρόκειται να καταργηθούν και εδώ οι απογευματινές βάρδιες του ακτινοθεραπευτικού.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκε αύξηση στην συμμετοχή σε φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία αποτελούν απαραίτητη συμπληρωματική θεραπεία, για τους καρκινοπαθείς – για παράδειγμα στην ορμονοθεραπεία –.