Μέχρι τέλη του έτους ο νέος στεφανιογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Oι συγχρηματοδότες για αυτήν την μεγάλη δωρεά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Ίδρυμα Καπετάν-Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, «επισήμως σήμερα Παρασκευή 16/9/2016, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος έλαβε την επιστολή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται δωρεά ύψους 400.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού σύγχρονου στεφανιογράφου.

Στο ανωτέρω ποσό έρχονται να προστεθούν με τη μορφή της συγχρηματοδότησης 50.000€ από την οικογένεια ΚΑΡΕΛΙΑ και άλλες 50.000 ευρώ από το Ίδρυμα Καπετάν-Βασίλη προκειμένου να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό για την προμήθεια του ανωτέρου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας προχωρά στην αποδοχή των δωρεών και ορίζει το φορέα υλοποίησης-οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος θα προβεί σε όλη την διαγωνιστική διαδικασία και έρευνα αγοράς προκειμένου να ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου.

Στόχος της Διοίκησης είναι όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί με τη λήξη του έτους. Ήδη ομάδα εργασίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, απαρτιζόμενη από ιατρούς της Καρδιολογικής Κλινικής-Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και τα στελέχη του Τμήματος της Βιοϊατρικής έχουν ξεκινήσει να «ξεσκονίζουν» τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κάθε τέτοιου μηχανήματος που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρίες του χώρου.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση ύστερα και από την έλευση της σημερινής επιστολής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

« Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες για αυτή την τόσο σπουδαία δωρεά.

Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η Ελπίδα και η Αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.

Με σκληρή δουλειά, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας. Στο Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων.
Υπηρετούμε καθημερινά το βασικό αγαθό της Υγείας που βρίσκεται στη καρδιά του κοινωνικού κράτους και αποτελεί υπόθεση εθνική, κοινωνική κυρίως όμως υπόθεση όλων μας. Η σημερινή πράξη δωρεάς επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο αυτόν το σημαντικό κανόνα.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»