Μέχρι πότε κινδυνεύουμε από τη γρίπη;

  • Iatropedia
Έντονη ανησυχία προκαλεί πλέον ακόμη και στους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ το κύμα της γρίπης που έφθασε για τα καλά στην χώρα μας και ήδη καταγράφονται 12 θάνατοι. Μέχρι πότε θα συνεχισθεί το μεγάλο κύμα.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς πια οι θάνατοι από τον ιό της γρίπης είναι 12 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ήταν νέοι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Ο κακός καιρός που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι επέτεινε το πρόβλημα καθώς ενισχύθηκε η ύπαρξη του ιού.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αλλά και να παρακολουθούν βήμα προς βήμα όλες τις μορφές του ιού που φθάνουν στην Ελλάδα. Άλλωστεστην υπόλοιπη Ευρώπη το κύμα της γρίπης βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του ενώ στην Ελλάδα έφθασαν με κάποια καθυστέρηση κυρίως λόγω του καλού καιρού που επικρατούσε. Σύμφωνα με τις καταγραφές αλλά και τους υπολογισμούς τα κρούσματα θα αυξάνονται έως και τα τέλη Μαρτίου οπότε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της νόσου και στη χώρα μας.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυμσού θα πρέπει να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό. Εξάλλου ηλικιωμέοι, βαριά πάσχοντες αλλά και όσοι εμπλέκονται με τον τομέα της υγείας (εργαζόμενοι κ.λ.π.) έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από τον ιό της γρίπης.

Αίσθηση όμως και ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι πλέον οι θάνατοι από τη νόσο καταγράφονται και σε νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιατρικό ιστορικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη γρίπη στο αφιέρωμα του iatropedia

Έτσι παρουσίαζαν τους ομοφυλόφιλους τη δεκαετία του '50. ΒΙΝΤΕΟ

Που να απευθυνθείτε, εάν είστε ανασφάλιστοι, για τον εμβολιασμό των παιδιών σας;

Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί μας είναι δυσκοίλιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν