Μέχρι 50% χαμηλότερο το κόστος οδοντιατρικών πράξεων στη χώρα μας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
κόστος
Το Athens Dental Tourism Cluster από το 2016 και μετά αναπτύσσεται ταχύτατα και σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 50 οδοντίατροι σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης τους από φορέα του εξωτερικού.

Επενδυτική πρόταση στους ΕλληνοΑυστραλούς επιχειρηματίες απεύθυνε ο Επίκ.Καθηγητής Παν/μιου Αθηνών, Νικόλαος Σ. Κουβελάς, CEO Eurodentica και Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster. Ενημέρωσε προκειμένου να αναπτυχθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη των 570.000.000 κατοίκων η νέα οδοντιατρική αντιμετώπιση ασθενών. Ενδιαφέρον έδειξαν επενδυτές στο Σιδνει και στην Μελβούρνη και οι συζητήσεις συνεχίζονται σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Στην επικοινωνία με τους ΕλληνοΑυστραλούς σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, ο κ. Κουβελάς, που ειναι και CEO Eurodentica, ενημέρωσε επιχειρηματίες, ιατρούς και ομογενείς και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της οδοντιατρικής αντιμετώπισης ασθενών από ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων εγκατεστημένων στον αυτό χώρο.

APE 3

Είναι σημαντικό για τους ασθενείς ο προγραμματισμός της θεραπείας τους να μην γίνεται μόνο από έναν οδοντίατρο, αλλά από ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων, με εμφανή τα πλεονεκτήματα της ποιοτικής, αλλά και ταυτόχρονα σύντομης θεραπείας τους.

Αναφορά έγινε στο κόστος θεραπείας στην Ελλάδα που είναι κατά 20-50% φθηνότερο από ότι στην Αυστραλία. Επίσης στην χώρα μας η οδοντιατριακή θεραπαία γίνεται από εξειδικευμένους οδοντιάτρους, ενώ στην Αυστραλία κυρίως από γενικούς οδοντιάτρους.

Έμφαση δόθηκε στην θεραπεία ομάδων με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό, σοβαρή νοητική υστέρηση, ανθρώπους που φοβούνται την οδοντιατρική θεραπεία και άλλες δύσκολες οδοντιατρικές περιπτώσεις, που αντιμετωπίζονται από οργανωμένα οδοντιατρεία στην Ελλάδα.