Με τον Άδωνι για καφέ! Το πρωινό του υπουργού Υγείας με τα στελέχη της Υγείας

  • Iatropedia
Τα ...εξαφανισμένα ακριβή στοιχεία που δείχνουν δαπάνες φαρμάκων , διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και νοσηλειών στον ιδιωτικό τομέα αναζητά ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργίαδης προκειμένου να μπορέσει να παραθέσει τα στοιχεία στην τρόικα αλλά και για να ορίσει τις δαπάνες για τους επόμενους μήνες. Τι είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια πρωινού γεύματος εργασίας με στελέχη της αγοράς υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε μια ασυνήθιστη πρωινή συνάντηση με στελέχη του χώρου της Υγείας που ονομάστηκε » πρωινό γεύμα εργασίας με τον υπουργό» ( στο περιθώριο του συνεδρίου Pharma and Health για τα καινοτόμα φάρμακα), ο Άδωνις Γεωργιάδης συζήτησε με ανθρώπους της αγοράς για όλα τα δεδομένα που έχουν τεθεί στο τραπέζι με την τρόικα.

Βέβαια ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει δυσκολία στην ανεύρεση στοιχείων για τις δαπάνες με συνέπεια να μην μπορούν να ορισθούν με ευκολία και οι νέες πολιτικές. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr οι τροικανοί διαμαρτυρήθηκαν για τα ανεπαρκή στοιχεία που δόθηκαν για τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε στα στελέχη της υγείας ότι επιθυμεί όλες οι εταιρείες στο χώρο της υγείας να είναι κερδοφόρες ώστε να υπάρχει ανάπτυξη και να έχουμε αύξηση της απασχόλησης και των εισφορών προς το κράτος.

Σε ότι αφορά στα χρέη προς τις φαρμακευτικές εταιρείες που αγγίζουν τα 1,7 δις ευρω, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Που «κόλλησαν» τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα

Απίστευτο: Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια!

Γιατροί κατά του «κουρέματος» και των χρεών! Ετοιμάζονται για τη δικαιοσύνη

Οι αμαρτωλές νοσηλείες και οι εξετάσεις που έριξαν έξω τον ΕΟΠΥΥ κατά την τρόικα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν