Με το ζόρι παράταση σύμβασης; Τι συμβαίνει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ;

  • Iatropedia
Παρέμβαση του Υπουργού υγείας για να ριχθεί άπλετο φως, σε μια επιχειρούμενη προσπάθεια, που μοιάζει, να είναι με το ζόρι “παράταση σύμβασης”. Το θέμα αφορά στην υπόθεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επιχειρείται από κάποιους, να δοθεί παράταση σε υπερτιμολογημένη σύμβαση που είχε συνάψει στο παρελθόν το ΙΚΑ.

Το iatropedia.gr, έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν, ότι επιχειρείται να δοθεί παράταση σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για το σύστημα συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με έγγραφο η αρχική σύμβαση με ιδιωτική εταιρία διάρκειας 21 μηνών που υπογράφτηκε το 2009 και που διαχειριζόταν τις συνταγές φαρμάκων του ΙΚΑ, κόστισε συνολικά 3.992.300 ευρώ. Με την έκπτωση 30% την οποία παρουσίασε ο ΕΟΠΥΥ, το ποσό μειώνεται στα 3.193.000, ένα ποσό υπερβολικό δεδομένης της κρίσης. Επίσης οι καθυστερήσεις σχετικά με τον επιμερισμό στον προϋπολογισμό της δαπάνης, ο οποίος ακόμη δεν έχει γίνει, συγκλίνουν στο γεγονός ότι υπήρξε σκόπιμη καθυστέρηση στην ενημέρωση του Υπουργείου προκειμένου να δοθεί συνέχεια στη συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία, εξωσυμβατικά, έτσι ώστε να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση αυτή έχει έλθει σε γνώση του Υπουργού, κ. Α. Λυκουρέντζου, ο οποίος (πάλι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) ζήτησε να διερευνηθεί και να επανεκτιμηθούν οι αναφερόμενες στο διαγωνισμό δαπάνες και να ανακοινωθεί νέα μειωμένη από την αρχικώς προϋπολογισμένη δαπάνη. Ο υπουργός έχει διαπιστώσει υπερβολική καθυστέρηση στην υποβολή του αιτήματος έγκρισης σκοπιμότητας για τη διενέργεια του διαγωνισμού μεταξύ αποφάσεων ΔΣ ΕΟΠΥΥ και υπηρεσιών Υπουργείου Υγείας, επιπροσθέτως, λόγω και της προηγούμενης επέκτασης του διαγωνισμού και ζητά καταλογισμό ευθυνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν