Με το σταγονόμετρο οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων! Πόσα τμήματα θα κλείσουν ως το τέλος του χρόνου

  • Iatropedia
Με αργά βήματα προχωρούν τελικά οι συγχωνεύσεις των κλινικών του ΕΣΥ, που επιβάλει η τρόικα έως το τέλος του 2012. Πόσα τμήματα θα κλείσουν...

Με βάση τις επιταγές της τρόικας αλλά και τη συμφωνία που έχει γίνει με την ελληνική κυβέρνηση, έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν βάλει λουκέτο 661 κλινικές και τμήματα δημοσίων νοσοκομείων.

Ήδη αρκετές κλινικές έχουν ενσωματωθεί σε μεγάλα νοσοκομεία με συνέπεια κάποια μικρότερα να έχουν περιορίσει τη λειτουργία τους όπως π.χ. Νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, δε θα προχωρήσει έως το τέλος του χρόνου στην κατάργηση και των 661 κλινικών. Τα λουκέτα θα μπουν τμηματικά και φαίνεται πως σε ποσοστό θα αγγίξουν περίπου το 50% έως το τέλος του χρόνου.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από εργαζόμενους όσο και από τοπικούς παράγοντες δε φαίνεται να αλλάζουν τους σχεδιασμούς καθώς όπως είπε ο κ.Λυκουρέντζος: “Δεν θέλουμε να κλείσουμε δομές, αλλά θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που θέτουν Δήμαρχοι αλλά εμείς δεν επιδιώκουμε τη βίαιη μεταφορά στο νέο πρότυπο του ΕΣΥ, γι αυτό και οι συγχωνεύσεις θα γίνουν σταδιακά”.

Δήμητρα Ευθυμιάδου