Με συμμετοχή τα φάρμακα στους ανασφάλιστους! Σε έναν μήνα και αν…

  • Iatropedia
Τελικά τα δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους δεν είναι και τόσο δωρεάν καθώς σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν κανονικά συμμετοχή.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανέτοιμο εμφανίστηκε για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας να καλύψει ακόμη και τους ανασφάλιστους πάρα τις ανακοινώσεις ότι χορηγούνται δωρεάν σκευάσματα και της έκδοσης σε ΦΕΚ της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης επεσήμανε σήμερα ότι σε 15 ήμερες με έναν μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι οδηγίες προς νοσοκομεία τα Πολυιατρεία του ΠΕΔΥ στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες χωρίς ασφάλιση.

Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν κανονικά συμμετοχή όπως οι ασφαλισμένοι, γεγονός που σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλα ποσά.

Κουρεμένη η δαπάνη για τους ασφαλισμένους!

Όμως με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο 2014 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα 200 εκατ. ετησίως για τους ανασφάλιστους δεν θα συμπεριλαμβάνονταν στη συνολική δαπάνη των 2 δις, τελικώς θα μειωθούν κανονικά από τον προϋπολογισμό.

Έτσι από τα 2 δις που είχαν προϋπολογισθει για το 2014 για τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ τελικά θα μείνουν 1,8 δις αν με βάση τις εκτιμήσεις τα φάρμακα των ανασφάλιστων φθάσουν τα 200 εκατ. ετησίως.

Πάντως το ζήτημα προκαλεί αναταράξεις και στην φαρμακοβιομηχανία η οποία θα κληθεί να καλύψει τη διαφορά με υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων (claw back).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βορίδης: Φέρτε ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό

Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Όλα τα αγκάθια

Όταν οι Έλληνες γιατροί βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς!

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν