Με ρυθμούς χελώνας οι επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Με μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ. Παρά το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας σφυρίζει αδιάφορα..

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς που έχουν …ημερομηνία λήξης επιχειρεί να καλύψει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το επόμενο διάστημα με μεγάλη καθυστέρηση βέβαια αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις επικουρικών γιατρών που δε θα ξεπερνούν τους 600 παρότι αρχικά επρόκειτο να προσληφθούν περισσότεροι.

Άλλωστε με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών δόθηκε τελικά η έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την προκήρυξη των θέσεων επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία και η διαδικασία θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες με την ανάρτηση πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Αν και είχαν ζητηθεί 800 τελικά οι θέσεις θα ανέρχονται περί τις 600.

Οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών θα είναι ετήσιες αφού η εργασία του συγκεκριμένου ιατρικού προσωπικού θεωρείται προσωρινή.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις στις 17 Απριλίου συμπληρώθηκε ο κατάλογος με τις θέσεις που μπορούν να καλυφθούν με άλλους 15 γιατρούς για νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως για την πρόσληψή τους η οποία ούτως ή άλλως δε θα κοστίσει πολλά στα κρατικά ταμεία δεδομένου ότι οι επικουρικοί γιατροί αμείβονται το πολύ με 1000 ευρώ χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Η σύμβασή τους άλλωστε μπορεί να λήξει και να μην ξαναπροσληφθούν ποτέ παρότι συνυπολογίζεται η εμπειρία.

Πάντως η έλλειψη γιατρών έχει απογυμνώσει τα δημόσια νοσοκομεία με συνέπεια πολλά τμήματα να υπολειτουργούν. Εκτός αυτού η απομάκρυνση για το διάστημα της διαθεσιμότητας των γιατρών του πρώην ΙΚΑ έχει κάνει ήδη πολλές κλινικές ειδικά στην Αττική να βάλουν λουκέτο και να μεταφέρουν τους ασθενείς σε άλλη υγειονομική μονάδα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) θεωρούν ότι η προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών αυτήν την περίοδο δεν είναι ανεξάρτητη από τις εκλογές καθώς εκτιμούν πως οι θέσεις “βγαίνουν στο σφυρί” και για ψηφοθηρικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ντριν» και ευρώ από σήμερα για ραντεβού με γιατρό στο ΠΕΔΥ! Ξεκινούν τα τηλεφωνικά ραντεβού

Στην αναμονή τα νέα ζευγάρια για μια εξωσωματική στον ΕΟΠΥΥ!

Προσοχή στα φάρμακα από το διαδίκτυο! Τι συνιστά ο ΕΟΦ

Πως θα λειτουργεί το ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν