Με πνευμονία το 9ο κρούσμα της Πάτρας – Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ ιχνηλατούν το μέγεθος της διασποράς

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσμα
Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, στην οποία επιβεβαιώνεται η πιθανότητα εκτεταμένης διασποράς του ιού στην Πάτρα και την Αμαλιάδα, από το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες ο 67χρονος άνδρας έχει προσβληθεί από σοβαρή πνευμονία. Είναι το πρώτο σοβαρό κρούσμα που καταγράφεται μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

«Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό  (ταξιδιώτης από  Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι ο ασθενής
«παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών».

ΕΟΔΥ: Εκτεταμένη η ιχνηλάτηση των επαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου, με ακόμη 52 συμπατριώτες του από από την Πάτρα και την Αμαλιάδα, σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, αλλά και την Αίγυπτο, όπου υπάρχουν κρούσματα του ιού, αλλά όχι πολύ μεγάλη διασπορά της νόσου μέχρι αυτήν την ώρα.

Έτσι θα χρειαστεί να ιχνηλατηθούν πολλοί ακόμη συνταξιδιώτες του ανθρώπου που είναι θετικός στον ιό, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πολλοί από αυτούς εμφανίζουν συμπτώματα. Εκτάκτως μετέβη στην Πάτρα και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι : «Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων».

14 γιατροί και νοσηλευτές σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι τους

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου του Ρίου, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, μετά από ενημέρωση που είχε πριν λίγο από την διοίκηση του νοσοκομείου, δήλωσε στην εκπομπή Live News του Mega, ότι έγινε σύσταση σε 15 άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος δεν εισήχθη από την αρχή σε απομόνωση, να τεθούν σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι τους.

Ο 67χρονος εισήχθη σε νοσηλεία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου , αφότου ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος και αποδείχθηκε θετικός στον ιό Covid-19.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν