Με λουκέτο απειλούνται 4500 διαγνωστικά εργαστήρια από το κούρεμα! Τι φοβούνται οι γιατροί

  • Iatropedia
Η πρόσφατη απόφαση για κούρεμα των παλαιών οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ σε ποσοστό από 10 έως και 15% (με βάση την τελικά απόφαση), οι γιατροί ανησυχούν ότι πολλοί θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Κοντά στο λουκέτο φαίνεται ότι βρίσκονται περίπου 4500 ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία, καθώς τα χρήματα που θα εισπράξουν οι γιατροί από οφειλές του ΕΟΠΥΥ ακόμη από το 2010 θα είναι κατά πολύ κουρεμένα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη μαζική χρεοκοπία 4500 διαγνωστικών εργαστηριακών μονάδων υγείας σε όλη τη χώρα όπως λέει από «την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική».

Μάλιστα ο Σύλλογος προτείνει να γίνει ανάρτηση της κάτωθι πινακίδας στα υπό χρεοκοπία διαγνωστικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα: « ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΕΟΠΥΥ »

Οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών υπογραμμίζουν ότι η πολύχρονη (2,5 έτη) στάση πληρωμών από τα πρώην ταμεία για την απόδοση των ιατρικών υπηρεσιών, με το αντίστοιχο κόστος του χρήματος (10%) που επιβαρύνει τα εργαστήρια, η σχεδιαζόμενη επιβολή του απαράδεκτα υπερβολικού ποσοστού κουρέματος (10%-20%) των παλιών χρεών για τα εργαστήρια, που έχουν αναλώσιμα υλικά και

έξοδα συντήρησης μηχανημάτων, μισθοδοσία και εισφορές ασφαλισμένων, αλλά και το

οριοθετημένο επαγγελματικό κέρδος που είναι πολύ λιγότερο του 20%, θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ιατρείων. Άλλωστε όπως αναφέρει ο Σύλλογος τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια διαθέτουν μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας τα οποία αποπληρώνονται ακόμη. Η είσπραξη μειωμένων ποσών για το παρελθόν θα αποτελέσει άλλο ένα χτύπημα στον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τέλος στις δωρεάν εξετάσεις από 1η φεβρουαρίου. το κούρεμα φέρνει μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ

πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς κουρέματα, φαρμακοποιούς, γιατρούς, κλινικές για 2011 και 2012

γιατροί: δώστε τώρα τα χρωστούμενα. πόσα χρόνια οφείλουν δεδουλευμένα σε γιατρούς

γιατί πληρώνουν 4 λεπτά ανά συνταγή οι φαρμακοποιοί; νέα κόντρα με ΕΟΠΥΥ

έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: ρυθμίστε τα χρέη από τα νοσοκομεία