Με λιγότερους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ! Κόβονται 1 στους 10

  • Iatropedia
Όπως όλοι είχαν προβλέψει, ο ΕΟΠΥΥ στο νέο έτος θα λειτουργήσει όχι μόνο με λιγότερα δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες για τους ασθενείς αλλά και με λιγότερους γιατρούς.

Η τρόικα πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για μειώσεις δαπανών στον τομέα της Υγείας. Και οι αρμόδιοι από πού θα κόψουν αυτή τη φορά; Από τους γιατρούς.

Προβλέπεται άλλωστε και στο μνημόνιο. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των διευθυντών των μονάδων υγείας του φορέα (πρώην ΙΚΑ) έβγαλε και πάλι λαυράκι.

Οι γιατροί που εξυπηρετούν τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους στα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ αλλά και σε όλες τις μονάδες υγείας του φορέα, όχι μόνο δε θα αυξηθούν αλλά θα μειωθούν κιόλας.

Όπως έγινε γνωστό από πληροφορίες, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε στους διευθυντές του ΕΟΠΥΥΙΚΑ ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους γιατρούς που παλαιά είχαν συνεργασία με το ΙΚΑ (τώρα οι μονάδες ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ), ενώ θα μειωθεί συνολικά το ιατρικό προσωπικό κατά 10%.

Πρόκειται για άλλο ένα ψαλίδι στις παροχές του ΕΟΠΥΥ που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των ασφαλισμένων. Γι αυτό άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε πρόσφατα την …έμπνευση να αξιοποιήσει ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ να καλύπτουν τα κενά στα ιατρεία του ΙΚΑ. Πρόταση βέβαια που δεν αναμένεται να γίνει δεκτή από τον κλάδο.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ