Με …κακή έξωθεν μαρτυρία αποχωρεί ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ

  • Iatropedia
Η μη πληρωμή των επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ Μαγνησίας επί 3 μήνες και η μη κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα πολυιατρεία έχει προκαλέσει την μήνη των γιατρών της Μαγνησίας που εύχονται στον απερχόμενο διοικητή της αρμόδιας 5ης Υγεινομικής Περιφέρειας να πάει στο καλό...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στους επικουρικούς γιατρούς ΠΕΔΥ και ΕΣΥ, την πλήρωση των κενών θέσεων με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την αναβάθμιση συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητούν οι γιατροί από το Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας για την μη πληρωμή των επικουρικών ιατρών που εργάζονται στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). H καθυστέρηση πληρωμής, ή μάλλον η μη πληρωμή τους από την ημερομηνία πρόσληψης τους, ανέρχεται σε 3 μήνες.

Οι συνάδελφοι αυτοί μέσα σε αντίξοες συνθήκες και σε συνδυασμό με τα γνωστά προβλήματα ελλείψεων ανθρωπινού δυναμικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι. Ζητούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών ιατρών του ΠΕΔΥ Μαγνησίας. Ζητούμε την πλήρη κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο ΠΕΔΥ Μαγνησίας με ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Zητούμε την αποπληρωμή των οφειλομένων στους νοσοκομειακούς ιατρούς και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Ε.Π.Ο.Υ.Υ. Ζητούμε επί τέλους άμεσα την αναβάθμιση και σωστή οργάνωση της συνολικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας (ΠΕΔΥ, Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας και Δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών)

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ευθύμιος Τσάμης Ευάγγελος Μαναβέλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν