Με ισχαιμικό επεισόδιο στο Ωνάσειο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

  • Iatropedia
Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής την Καθαρά Δευτέρα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και να υποβληθεί το απόγευμα σε επιτυχή αγγειοπλαστική με την τοποθέτηση μάλιστα δύο στεντς.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αναρρώνει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την αγγειοπλαστική στην οποία υπεβλήθη εκτάκτως στο Ωνάσειο. Ο υπουργός Υγείας ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο για εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, δηλαδή δεν αιματωνόταν σωστά η καρδιά του απόρροια αθηρωματικής πλάκας ή θρόμβου στα στεφανιαία αγγεία.

Του έγινε αμέσως στεφανιογραφία και διάνοιξη των στεφανιαίων αγγείων με την τοποθέτηση δύο στεντς. Στη συνέχεια ο υπουργός αντί να νοσηλευτεί στην ΜΕΘ, οδηγήθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο με μόνιτορ στον 6ο όροφο.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο απέστειλαν δελτίο τύπου στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας που αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εισαγωγή Υπουργού Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κουρουμπλή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εισήχθη σήμερα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για προγραμματισμένo στεφανιογραφικό έλεγχο. Προγραμματίζεται εξιτήριο αύριο.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο