Με υποσχέσεις έφυγαν από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι σε Δρομοκαίτειο- Δαφνί και κάτοικοι της Πάρου!

  • Iatropedia
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαίτειο και Δαφνί αλλά και κάτοικοι της Πάρου και της Αντίπαρου για ελλείψεις προσωπικού, περικοπές μισθών και υποβάθμιση του τομέα της υγείας. Ένταση σημειώθηκε όταν οι εργαζόμενοι των 2 ψυχιατρικών νοσοκομείων επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Υπουργείο για να συναντηθούν με τον Υπουργό. Τελικώς οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία συναντήθηκαν αρχικά με την υφυπουργό Φ.Σκοπούλη η οποία ωστόσο δεν ικανοποίησε τα αιτήματά τους ενώ λίγο αργότερα είδαν και τον ίδιο τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ξαναέδωσαν ραντεβού σε λίγες ημέρες.

Κλειστές πόρτες αλλά και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περίμεναν από το πρωί τους εργαζόμενους στο Δρομοκαίτειο και το Δαφνί αλλά και τους κατοίκους της Πάρου που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί πια στο χώρο της Υγείας.

Τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής λόγω των ελλείψεων προσωπικού αλλά και εξαιτίας των συνεχών περικοπών αντιμετωπίζουν πια προβλήματα ακόμη και στην εξυπηρέτηση των ασθενών ενώ από την άλλη το Κέντρο Υγείας Πάρου που εξυπηρετεί και την Αντίπαρο υποβαθμίζεται συνεχώς. Υλικά δεν υπάρχουν, οι γιατροί λιγοστοί και οι κάτοικοι σε απόγνωση όταν αρρωσταίνουν.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα καθώς οι περικοπές θα συνεχισθούν το επόμενο διάστημα λόγω μνημονίου ενώ και προσλήψεις δε φαίνονται στον ορίζοντα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας άλλωστε προχωρά σε επιπλέον μειώσεις δαπανών λόγω τρόικας και όχι σε αναβάθμιση του συστήματος υγείας το οποίο φθίνει καθημερινά. Πάντως εκπρόσωποι των κατοίκων που συναντήθηκαν τελικώς για λίγα λεπτά με τον Αν.Λυκουρέντζο, εκείνος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα τους αποσταλλούν 10 γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες.