Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές! Πως αντιδρούν

  • Iatropedia
Στο κόκκινο φαίνεται ότι βρίσκονται οι σχέσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες διεκδικούν τηνεξόφληση οφειλόμενων χρεών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο ΕΟΠΥΥ στέλνει τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές απειλώντας τους με διακοπή των συμβάσεων. .

Εξαιτίας της επίσχεσης που συνεχίζεται η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τις ιδιωτικές κλινικές όλης της χώρας να αναστείλουν την επίσχεση, καθώς, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, όλα τα αιτήματα τα οποία προβάλλονται βρίσκονται στην φάση της ικανοποίησης.

Πως θα εξοφληθούν τα χρέη;

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σημειώνει στην σχετική ανακοίνωσή της:

«Πριν προχωρήσουν οι Ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού.

Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.

Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο Υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος.

Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν.

Με βάση τα ανωτέρω η επίσχεση εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών δεν έχει κανένα λόγο να υλοποιηθεί.

Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους.

Καλούμε όλους να διακόψουν την επίσχεση εργασίας και να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συνεχίσουμε τον διάλογο για τις συμβάσεις της επόμενης περιόδου».

Ένα ακόμη επιχείρημα που προβάλλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι ότι η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τους παρόχους.

Πάντως νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αφού το «χορό» των κινητοποιήσεων αναμένεται να σύρνουν και οι γιατροί του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέρμα οι δωρεάν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Νέο χαράτσι στους ασθενείς! Έρχονται αυξήσεις στα φάρμακα με εντολή τρόικας

Πόλεμος ιδιωτικών κλινικών-ΕΟΠΥΥ! Μόνο με ρευστό οι νοσηλείες

ΙΣΑ: ''Γιατροί δύο ταχυτήτων στα νοσοκομεία» Έρχονται κινητοποιήσεις