Μαζικές κινητοποιήσεις γιατρών και ελευθέρων επαγγελματιών το επόμενο διάστημα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η απεργία στις 2 Μάρτη και η πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ήταν ένας σταθμός της δράσης της ΟΕΝΓΕ ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αλλά έπεται συνέχεια...

Όπως αναφέρει το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, πιο μαζικά. Δε συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα όσα χάσαμε, χάσαμε. Διεκδικούμε την αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Σε κοινό βηματισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με όλο το λαό. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Επιστημόνων, την Τρίτη 14  Μάρτη στις 6:30 μ.μ.  στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)«.

Ας δούμε τι διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί:

-Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
-Επιδότηση στο 80% του μισθού και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του άνεργου γιατρού, κατά τη διάρκεια της αναμονής για ειδικότητα.
-Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων. Όχι στο «τζογάρισμα» των αποθεματικών.
-Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.
-Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών  για τον κλάδο της σύνταξης.
-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο της Υγείας.