«Μαζί σου»: Mηνύματα αισιοδοξίας γιατρών και νοσηλευτών στο Αττικόν! Τι αποκάλυψαν στην Τατιάνα Στεφανίδου

  • Iatropedia
κορωνοϊού
Η Τατιάνα Στεφανίδου με την κάμερα του «Μαζί σου» έκανε αυτοψία στη μαιευτική κλινική του «Αττικόν»

Στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείο Αττικόν, όπου γέννησαν τρεις γυναίκες θετικές στον κορονοϊό, τρία υγιέστατα μωράκια, βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου με την κάμερα του ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Μαζί σου». Η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους μαιευτήρες γυναικολόγους που έστειλαν το αισιόδοξο μήνυμα πως η ζωή συνεχίζεται.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, ήρθε στον κόσμο το τρίτο μωρό γυναίκας που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Η 35χρονη μητέρα παραπέμφθηκε στο «Αττικόν» που είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο COVID-19 από την Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αρεταιείο.

Εκεί βρέθηκε και η κάμερα του ΣΚΑΙ με την Τατιάνα Στεφανίδου, που μίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

“Θέλει πολύ να πάρει το μωρό στην αγκαλιά, αλλά δυστυχώς δεν πρέπει”, λέει η Διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής , περιγράφοντας ότι το προσωπικό έδειξε το μωρό στην μητέρα του από απόσταση, λόγω των “ειδικών συνθηκών”. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονταν στην αίθουσα του τοκετού, ήταν ντυμένοι με τις ειδικές στολές. “Μοιάζουμε με αστροναύτες”, λέει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη μαία. “Αλλά προσπαθούμε και να το διακωμωδήσουμε όλο αυτό, για να αισθανθεί η μητέρα λίγο πιό χαλαρή”.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι όλη η ομάδα που βρίσκεται στο χειρουργείο φοράει ειδική στολή και τριπλά γάντια! Η ούτως ή άλλως λεπτή επέμβαση, γεμίζει με άγχος το προσωπικό του νοσοκομείου, ειδικά κάτω από τις συνθήκες που γίνεται.

“Το πρώτο άγχος φεύγει όταν ακούμε το κλάμα του μωρού και το τελευταίο μόλις βγάλεις και το τελευταίο εξάρτημα της στολής”, αναφέρει ο μαιευτήρας.

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν