Μαύρη μέρα για την Ελλάδα- 50 νεκροί και 10 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν έχει τέλος η τραγωδία... Στα νοσοκομεία βρίσκονταν νωρίτερα 160 άνθρωποι και τώρα 71 εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι και οι 50 έχουν μπει σε μονάδες εγκαυμάτων! Οι 23 είναι παιδιά και έφηβοι. Και ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αλλάζει καθώς αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι ειδικά στο Μάτι...

Τελευταίο τραγικό εύρημα των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής ήταν 26 άνθρωποι νεκροί σε ένα οικόπεδο -ήταν μέλη ίδιας οικογένειας- να κείτονται νεκροί και αγκαλιασμένοι στην Αργυρή Ακτή, λίγα μέτρα από τη θάλασσα… Ανάμεσά τους και παιδιά, που προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή αλλά περικυκλώθηκαν από τη φωτιά και βρήκαν τραγικό θάνατο. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, ο επίσημος απολογισμός ήταν 24 νεκροί από τη φωτιά.

Να πούμε ότι από τους διασωληνωμένους, θα είμαστε πολύ τυχεροί αν δεν έχουμε θύματα ενώ το ίδιο σε μικρότερη έκταση ισχύει και για τους νοσηλευόμενους με σοβαρά εγκαύματα.

Σκηνές σοκ μετέδωσε από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα.Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

«Τους βρήκαν αγκαλιασμένους»

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας. Γονείς με παιδιά αγκαλιασμένοι κείτονταν νεκροί στο οικόπεδο.

«Η πληροφορία από αρχηγό διασωστών, μιλάει για 26 νεκρούς οι οποίοι είναι όλοι μαζί σε ένα χωράφι στην περιοχή Μάτι. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι», είπε, με τη φωνή του να «σπάει» από τη συγκίνηση και το σοκ. «Δεν μπορώ να μιλήσω. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλιτώσουν», τόνισε.