Ματίνα Παγώνη: «Λύση οι διασώστες σε μηχανές για τις Πρώτες Βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Παγώνη
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για έλλειψη ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως η έλλειψη των ασθενοφόρων αποτελεί μεγάλο θέμα, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επάρκεια ασθενοφόρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

«Οι μηχανές είναι μία λύση. Την είχαμε προτείνει, γιατί στις μηχανές υπάρχει διασώστης που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει ασθενοφόρο», δήλωσε.

«Μπορούν να βοηθήσουν οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες στο κομμάτι να οδηγήσουν ένα ασθενοφόρο σε μία κρίσιμη στιγμή, αλλά χρειάζεται διασώστης για τους εξής λόγους: πως θα μεταφέρει τον πολυτραυματία, πως θα βάλει το κολάρο και πως θα τον μετακινήσει».

Εκτός από τις ελλείψεις των ασθενοφόρων, ελλείψεις παρουσιάζονται και στα νοσοκομεία της επαρχίας, με το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε μετακινήσει γιατρών από την Αθήνα στα νησιά.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι γιατροί στις 12:30, την ώρα που εφημερεύουν σε νοσοκομείο, ένα χαρτί που λέει φεύγεις από το νοσοκομείο που εφημερεύεις και πας σε ένα άλλο επειδή δεν υπάρχει γιατρός, χωρίς να έχουν υπολογίσει εάν εφημερεύει ή τι υποχρεώσεις έχει».

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία είναι μεγάλες και κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Πηγή: https://www.megatv.com

φωτό: InTime