Ματίνα Παγώνη: Αδικηθήκαμε κατάφορα στο ΣτΕ αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα προβλήματα που προέκυψαν με τα ειδικά μισθολόγια καθώς το ΣτΕ δεν δικαίωσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπως έκανε με τους δικαστές, τους πανεπιστημιακούς και τους στρατιωτικούς, αντιμετωπίζει με δυναμισμό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η αεικίνητη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στέλνει μήνυμα ενότητας και κοινών μαχών για τους γιατρούς.

Ματίνα Παγώνη, Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»,  πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος Ανώτατου Πειθαρχικού ΠΙΣ

Συνέντευξη στη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Στην ΕΙΝΑΠ η προεδρεία σας συνέπεσε με τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών στο ΣτΕ για να συμπεριληφθούν στην αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων. Τι έχει συμβεί;

-Ως εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ προσπαθούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η απόφαση του Σ.τ.Ε για τα μισθολογικά μας ήταν κατάφορα άδικη για τους γιατρούς του ΕΣΥ, όσον αφορά τα αναδρομικά των μισθών από το 2012.

Τι έχετε κάνει για το θέμα;

-Εμείς έχουμε κάνει προσφυγές και για τα αναδρομικά και την αναπροσαρμογή των μισθών μας βάσει του ειδικού μισθολογίου στο οποίο εντασσόμαστε. Στις 5 Οκτωβρίου δικάζεται η προσφυγή για την Τριτανακοπή. Δώσαμε αγώνες όλο αυτό το διάστημα και με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και με κινητοποιήσεις, διότι η ομιλία του στην ΔΕΘ να αποζημιωθούν δικαίως οι ένστολοι, οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί ήταν άδικη για τους γιατρούς του ΕΣΥ να είναι εκτός.

Αλλά φαίνεται να δικαιώνεστε…

-Προχθές έγινε σύσκεψη στου Μαξίμου και αποφασίστηκε να ενταχθούμε και εμείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα!!! Οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να γίνει πραγματικότητα η απόφαση.

Για τις εκλογές τι έχετε να μας πείτε;

-Στις 21 και 22 Οκτωβρίου είναι οι εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων και των Εκπροσώπων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να ψηφίσουν, γιατί είναι σημαντικές οι εκλογές. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι τα εισηγητικά όργανα σε κάθε κυβέρνηση για τα προβλήματα του κλάδου μας. Να εκλεγούν οι καλύτεροι συνάδελφοι, γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να μας εκπροσωπούν. Το έργο του καθενός μας κρίνεται καθημερινά!

Κυρία Παγώνη το iatropedia και εγώ προσωπικά ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας και καλή δύναμη στο έργο σας! Είστε από αυτούς που το αξίζουν!