Μαθήματα δημοσιογραφίας δια χειρός Άδωνι! Τι λέει ξανά για τα στρουμφάκια

  • Iatropedia
Ποιος είναι άραγε ο ρόλος του σύγχρονου δημοσιογράφου κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη; Ποιος πρέπει να κάνει ερωτήσεις και ποιος να ασκεί πολιτική; Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τους γκρινιάρηδες αλλά και τι ...οδηγίες δημοσιογραφικές έδωσε.

Επιμένει τελικά στα περί στρουμφάκια και τους γκρινιάρηδες δημοσιογράφους ο Άδωνις Γεωργιάδης με νέα του συνέντευξη στο ΑΠΕ όπου βέβαια εξαιρεί ορισμένους.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καλμάρει τις αντιδράσεις δήλωσε πως έκανε χιούμορ αλλά τελικά επέμενε στους χαρακτηρισμούς του για “ελληνική πατέντα γκρινιάρηδων δημοσιογράφων”.

“Πρώτα απ' όλα είπα ένιοι δημοσιογράφοι, δηλαδή μερικοί. Δεν είπα όλοι.

Έκανα χιούμορ βασικά. Δεν ξέρω γιατί το συλλογικό υποσυνείδητο των δημοσιογράφων ταύτισε τον καθέναν από εσάς με τον γκρινιάρη από τα Στρουμφάκια. Εγώ δεν εννοούσα ότι είστε όλοι. Σίγουρα είστε μάλλον η πλειονότητα. Αλλά επί της ουσίας τώρα, σοβαρά, γιατί αυτό ήταν χιούμορ εκείνης της στιγμής, και έτσι το είπα” είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το ποιος είναι τελικά κατά τον Άδωνι ο ρόλος του δημοσιογράφου αλλά και για το αν πρέπει να υποβάλει ερωτήσεις, απάντησε: “

“Εκεί είναι η διαφωνία μας. Εγώ δεν πιστεύω ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να είναι γκρινιάρης. Αυτό είναι Ελληνική πατέντα. Εγώ βλέπω ειδήσεις που πάω στο εξωτερικό, οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα θέματα. Εάν αυτό που κάνει ο Χ είναι καλό, λένε αυτό είναι καλό. Άμα είναι κακό, λένε είναι κακό. Δεν λένε ότι μονίμως είναι κακό. Στην Ελλάδα κάποιοι λένε μόνο το κακό. Ε, δεν γίνεται”.

Τώρα ποιος πρέπει να ελέγχει ποιον κατά τον υπουργό Υγείας τα πραγματα έχουν ως εξής: “Αλλά πρέπει να σας πω, και αυτό είναι μια γενική μου πολιτική από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική και δεν αλλάζω άποψη σ' αυτό, οι δημοσιογράφοι έχουν κάθε δικαίωμα να ελέγχουν τους πάντες και καλά κάνουν, αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Είναι και οι ίδιοι ελεγχόμενοι

Και δεν καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος ασκεί κριτική στους δημοσιογράφους γίνεται αυτός ο χαμός. Δηλαδή ο δημοσιογράφος μπορεί να ασκεί κριτική στον πολιτικό αλλά ο πολιτικός δεν μπορεί να ασκεί κριτική στον δημοσιογράφο; Όχι. Όλοι ελέγχουμε τους πάντες τώρα, έτσι είναι η εποχή. Εποχή ανοιχτή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις: Ποιοι θα απολυθούν από το ΕΣΥ! Τι είπε για την κινητικότητα

Ξεκίνησαν οι μετατάξεις στην Υγεία! Πότε θα έρθουν οι νέοι διορισμοί

Τα γενόσημα, η δραστική ουσία και οι αντιδράσεις των γιατρών! Τι θα δει η τρόικα στα φάρμακα

Κλείνουν κι άλλα νοσοκομεία! Νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις προανήγγειλε ο Άδωνις