Μάθετε τα μυστικά υγείας όσων δεν αρρωσταίνουν ποτέ!

Πολλοί άνθρωποι έχουν το μοναδικό προνόμιο να μην αρρωσταίνουν σχεδόν ποτέ. Όταν όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί κρεβατώνονται με το παραμικρό αυτοί δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη αρρώστεια και γιατρός. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε φανέρωσε τα μυστικά των ανθρώπων που καταφέρνουν να είναι υγιείς. Τι κάνουν όμως και δεν αρρωσταίνουν ; Πίνουν ένα ποτηράκι την ημέρα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό τρώνε σκόρδο και έχουν πολλούς φίλους!

ένα ποτηράκι την ημέρα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal έδειξε πως όσοι πίνουν ένα-δύο ποτηράκια (κόκκινο κρασί κατά προτίμηση) εκδηλώνουν λιγότερα προβλήματα στην υγεία τους, σε σχέση με εκίνους που δεν πίνουν ποτέ ή και καθόλου αλκοόλ.

σκωτσέζικο ντους!

Η ίδια έρευνα κατέληξε σε ένα ακόμη συμπέρασμα ότι όσοι δεν είναι επιρρεπείς στις ασθένειες κάνουν μπάνιο μερικά δευτερόλεπτα με κρύο νερό. Ο τρόπος αυτός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεση.

Μάλιστα,άλλη μελέτη που έγινε σε κολυμβητές στο Βερολίνο έδειξε ότι η τακτική έκθεση σε παγωμένο νερό αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ενός φυσικού αντιοξειδωτικού του οργανισμού που καταπολεμά τις ασθένειες.

πιάστε φιλίες

Όσους περισσότερους φίλους έχετε τόσο λιγότερο κινδυνεύετε να αρρωστήσετε καθώς έρευνα που που έγινε από Σουηδούς επιστήμονες απέδειξε ότι το να έχει κανείς ελάχιστους ή καθόλου στενούς φίλους αυξάνει την πιθανότητα να πάθει έμφραγμα σε ποσοστό που αγγίζει το 50%.

ένα σκόρδο την ημέρα

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας ανακάλυψαν ότι άτομα που καταναλώνουν συχνά σκόρδο αρρωσταίνουν σχεδόν τις μισές ημέρες από εκείνους που δεν το προτιμούν καθόλου.

κάντε γιόγκα!

Οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι όσοι κάνουν γιόγκα δυναμώνουν και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι ο οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια που προκαλούν αρρώστιες.

φρένο στο άγχος

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι αγχώνονται υπερβολικά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία σχετίζονται με πόνο στην πλάτη, φούσκωμα, κράμπες, αλλαγές στην όρεξη, ευερεθιστότητα, έξαψη, αλλεργίες, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Περιορίστε το άγχος σας για να έχετε καλή υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν