Μάθετε που θα βρείτε οδοντίατρο τον Αύγουστο!

  • Iatropedia
Επειδή ο πονόδοντος δεν…. πάει διακοπές ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής έρχεται να δώσει την λύση για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών , με την λειτουργία της γραμμής αντιμετώπισης επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών.

Η γραμμή λειτουργεί για 21η συνεχόμενη χρονιά για τον μήνα Αύγουστο και έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 πολίτες.

Οι ασθενείς προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος οδοντίατρος εργάζεται στην περιοχή τους, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής 210.3821109 ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΣΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Υφαντής επισημαίνει ότι «η λειτουργία της γραμμής εντάσσεται στην προσπάθεια για συνεχή παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης και βασίζεται στη εθελοντική συνεργασία των οδοντιάτρων – μελών .

Η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας. Είναι άρρηκτα δεμένο με το επάγγελμα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» , ανέφερε ο κ. Υφαντής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΑ οι περίπου 200 οδοντίατροι που θα εργασθούν τον μήνα Αύγουστο, καλύπτουν όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οδηγίες

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής εξέδωσε μερικές χρήσιμες οδηγίες σε περίπτωση που έχουμε ξαφνικό πονόδοντο ή συμβεί κάποιο ατύχημα και πάθουμε ζημιά στα δόντια μας και δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο:

Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.

Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσά σας.

Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις, τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.

Προσοχή και στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες και σκάφη.

Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.

Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.

Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει Δαφνί και Δρομοκαϊτειο! Που θα πάνε οι ψυχικά πάσχοντες

Ποιες χώρες να αποφεύγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω έμπολα! Νέες οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Γιουχαΐσματα κατά Λεωνίδα Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ηρακλείου! Φωτό και Βίντεο

Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των νοσοκομείων! Όλες οι αλλαγές