Μαστίγιο Άδωνι στους διοικητές νοσοκομείων! Νέες οδηγίες για περικοπές. Έρχεται η τρόικα

  • Iatropedia
Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας για τον απολογισμό του έργου των Νοσοκομείων για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το αυτί αναμένεται να τραβήξει ο υπουργός Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων που δεν έχουν τηρήσει αυστηρά τους προϋπολογισμούς. Το έργο θα επαναληφθεί ελέω τρόικας…

Νέες οδηγίες για …μάζεμα των εξόδων στα δημόσια νοσοκομεία με κάθε τρόπο ώστε να τηρηθούν κατά γράμμα οι προϋπολογισμοί, θα είναι μέσα στις οδηγίες που θα δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους διοικητές των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι άλλωστε έχουν αναλάβει πρόσφατα τις θέσεις τους και είναι το πρώτο ουσιαστικό τεστ του 2014.

Πάντως εκεί που θα πρέπει να εστιάσουν με βάση και τις οδηγίες της τρόικας είναι να μην ξεφύγουν στα έξοδα δεδομένου πως οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε…εκπλήξεις. Ανακαλύπτουν κρυμμένα έξοδα τα οποία είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δε δηλώθηκαν επισήμως. Συνέπεια είναι οι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ να βγαίνουν εκτός προγραμματισμού.

Και στο θέμα των φαρμάκων θα πρέπει να εστιάσουν οι διοικητές καθότι η δαπάνη μοιάζει να ξεφεύγει και πάλι ενώ θα πρέπει να αυξήσουν και τη χρήση των γενοσήμων ώστε έως το τέλος του χρόνου να αυξηθεί κατακόρυφα το ποσοστό δεδομένου πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως …κάποια στιγμή θα επιτύχει το 60% σε σύγκριση με το 20-25% που ισχύει σήμερα στην αγορά.

Άλλωστε οι διοικητές έχουν υπογράψει και μνημόνια με τα οποία δεσμεύονται να τηρήσουν κατά γράμμα τους προϋπολογισμούς. Εκτός αυτού βαθμολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προκύπτει το πιο συνεπές και το πιο…ασυνεπές στελεχιακό δυναμικό.

Βέβαια με τα αλλεπάλληλα κουρέματα τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα δε διαθέτουν υλικό ούτε για …δείγμα ενώ και τα φάρμακα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις. Οι γιατροί συχνά αναγκάζονται να χορηγούν στους ασθενείς τους σκευάσματα παλαιότερης γενιάς επειδή δεν έχουν στη διάθεσή τους τα νέα. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνείται το γεγονός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα …ΠΕΔΥ δε φέρνει την Άνοιξη! Που λειτουργούν τα πολυϊατρεία του Άδωνι

Από που θα πάρετε έγκριση για ακριβά φάρμακα και για όσα θέλουν εισαγωγή!

Φάρμακα…αλά Ευρώπη θα παίρνουμε ως το τέλος του χρόνου! Οι στόχοι Άδωνι

Τελικά μας…ψεκάζουν! Έρχεται ο πόλεμος κατά των κουνουπιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν