Μάριος Θεμιστοκλέους: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα»

  • Ελισάβετ Σταύρου
Θεμιστοκλέους
Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για τα απογευματινά χειρουργία, τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού και τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού από τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Υγείας, κ.Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action24, ο Υφυπουργός Υγείας  ενημέρωσε ότι σήμερα το πρωί έφτασε στην Πάτρα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα δοθούν οδηγίες από τους ειδικούς και τους επιστήμονες, και θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.

Όπως είπε, δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους τα 3 κρούσματα στην Πάτρα, και ενώ υπάρχει κάποια ανησυχία, «δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός».

Δείτε τι είπε o Υφυπουργός Υγείας για το κρούσμα μηνιγγίτιδας:

Έπειτα, ο κ.Θεμιστοκλέους μίλησε και για τον Προσωπικό Γιατρό, για τον οποίο έκανε χθες ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως υπογραμμίζει ο Υφυπουργός, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του Προσωπικού Γιατρού και υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το ποιες ειδικότητες γιατρών χρειάζονται και σε ποιες περιοχές για να καλυφθούν τα κενά.

Για τους Διοικητές των Νοσοκομείων, είπε πως η εξέταση θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο και ο νόμος ορίζει πως όσοι έχουν κάνει αίτηση πρέπει να έχουν πτυχίο σχετικό είτε με την διοίκηση είτε με την υγεία.

Δείτε τι είπε ο κ.Θεμιστοκλέους για τον Προσωπικό Γιατρό:

Ο Μ.Θεμιστοκλέους για τα απογευματινά χειρουργεία

Τέλος, και όσον αφορά τα απογευματινά χειρουργεία, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πως στις 12 Μαρτίου η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όπως υποστηρίζει, πολλά νοσοκομεία έχουν κάνει αίτηση για να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία, και στην Αθήνα και στην επαρχία. «Αύριο έχουμε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας και όλους τους διοικητές της χώρας, όπου θα γίνει η καταγραφή για το ποιά νοσοκομεία θα μπορούν να ενταχθούν στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων».

Τα δύο πρώτα χειρουργεία που θα γίνουν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα γενικής χειρουργικής και ένα ορθοπεδικής.

Το κόστος των υλικών καλύπτεται από το Ταμείο, «όπως αν γινόταν στο τακτικό ωράριο, και υπάρχει ένα κόστος που θα καλύψει ο ασθενής, το οποίο επί το πλείστον θα καλύπτει τις αμοιβές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», είπε ο Υφυπουργός.

«Σε 1-1,5 μήνα αναμένετια να ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρυργεία που θα καλύπτονται από την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Δείτε τι είπε για τα απογευματινά χειρουργεία:


Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI