«Μαμάτσειο»: Στάση εργασίας την Δευτέρα και κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης την προσεχή Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση των ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) και τα προβλήματα λειτουργίας των εφημεριών του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, θα καταθέσουν και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης.

Στην γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κίρκου με θέμα τη στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς.

Όπως υποστηρίζουν «για την ομαλή λειτουργία επί 24ώρου του ΤΕΠ απαιτείται η παρουσία τεσσάρων γιατρών (δύο ειδικούς γενικής ιατρικής και δύο αγροτικούς), οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες συνεπικουρούμενοι από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το πέρας της γενικής τους συνέλευσης δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης, θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με κάλυψη στο νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο των επειγόντων περιστατικών».

Αποφάσισαν δε να προβούν στην κατάθεση καταγγελίας – μήνυσης, τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, σε σχέση με την κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, όσο και στον ‘Αρειο Πάγο κατά του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για την υποστελέχωση και τα λειτουργικά αδιέξοδα του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν